Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym.
Załączniki:
- ogloszenie_20100819.pdf
- siwz_20100819.pdf
- arkusz_20100819.odt
Ozn. Spr: SPRz 01/10
ZAŁĄCZNIK DO OFERTY 2.1.
ARKUSZ KALKULACYJNY OFERTY NA ZADANIE Nr I - PIECZYWO CPV 15.81.10.00-6
pieczątka Wykonawcy
Opis przedmiotu zamówienia
Przewidywana
ilość w okresie objętym zamówieniem
Cena jednostkowa netto 1 kg lub 1 szt
(PLN)
Wartość zamówienia netto PLN
W AT
%
Wartość zamówienia (PLN)
B R U T TO
Chleb zwykły
krojony 500 g
5 600 szt.
Bułka 100 g.
2 000 szt.
Bułka tarta
120 kg
Drożdżówka 100 g
5 000 szt.
Pączki
900 szt.
RAZEM WARTOŚĆ
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx
Słownie wartość brutto
…………………………………………………………………………………………………………..
DNIA……………………………………………………………………………………………………………………………………
/podpis osoby -osób upoważnionych do występowania w obrocie prawnym
Ozn. Spr: SPRz 01/10
ZAŁĄCZNIK DO OFERTY 2.2.
ARKUSZ KALKULACYJNY OFERTY
NA ZADANIE Nr III - MIĘSO JADALNE, SUROWCE RZEŹNE
I WYROBY WĘDLINIARSKIE CPV 15100000-9,15131100-6
pieczątka Wykonawcy
Opis przedmiotu zamówienia
Przewi- dywana ilość
w okresie objętym zamówię -niem
Cena
jednostko- wa netto Ikg /l szt
Wartość zamówię nią netto (PLN)
WAT
%
Wartość zamówienia
/PLN/
BRUTTO
Mięso mielone wieprz-wołowe
250 kg
Łopatka wieprzowa b/ kości
200 kg
Karkówka wieprzowa b. kości
360 kg
Słonina
40 kg
Kości wieprzowe przykarczkowe
800 kg
Baleron
4 kg
Kiełbasa szynkowa
4 kg
Kiełbasa parówkowa
240kg
Kiełbasa zwyczajna
220 kg
Paróweczki wieprzowe
230 kg
Szynka wieprzowa
4 kg
Mortadela 60 kg
RAZEM WARTOŚĆ
xxxxxxxx
xxxxx
Słownie wartość brutto
………………………………………………………………………………………………………
DNIA…………………………………………………………………………………………………………………………
/podpis osoby -osób upoważnionych
do występowania w obrocie prawnym
Ozn. Spr: SPRz 01/10
ZAŁĄCZNIK DO OFERTY 2.3.
ARKUSZ KALKULACYJNY OFERTY NA ZADANIE Nr IV - ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
CPV- 15000000-8
pieczątka Wykonawcy
lp
Opis przedmiotu zamówienia
Przewidywana ilość do realiza-
cji
Jedn. miary
kg/szt/ op
Cena jednost netto /pln/
Wat
%
Wartość zamówienia (PLN
NETTO
BRUTTO
1
2
3
4
5
6
7
8
1.
Cukier biały kryształ 1 kg
700
kg
2.
Cukier waniliowy 16 g
80
szt.
3.
Barszcz czerwony inst. słoik 160 g /Winiary lub inny równoważny/
40
szt.
4
Groszek konserwowy op.nie mniej jak 400 g
340
szt.
5
Herbatka rozpuszczalna
200
op.
6
Keczup pikantny firmy Roleski lub równoważny pój 450 g
80 szt.
7.
Koncentrat pomidorowy 30% Op. -250 g
960
szt.
8.
Kukurydza konserwowa słodka -op.nie mniejsze jak 400 g
400
szt.
9.
Kwasek cytrynowy 20g
40
szt.
-
1 0.
Majonez dekoracyjny nie mniej jak 700 g. Firmy Winiar lub inny równoważny
250
szt.
11
Majeranek torebka 20g
100 szt.
12
Przyprawa do zup w płynie op. - 1 1 Firmy Winiar lub inny równoważny
20
szt.
13
Pieprz naturalny czarny mielony nie mniej jak-20 g
40
szt.
14
Pieprz ziołowy torebka op.
100 e
50
szt.
15
Przyprawa do drobiu 1 kg.
40
kg
16.
Przyprawa do potraw typu Vegeta lub równoważny op. 200 g
600
szt.
17.
Zupa biały barszcz typu Winiary lub równoważny 60
g-
1200
szt.
18.
Zupa grzybowa typu Winiary lub równoważny 60 g.
1200
szt.
19
Sól czosnkowa op. 100 g
100
szt.
20.
Ziarenka smaku op. 250 g
300
szt.
21
Rosołki wołowe /op.200 g Firmy Winiar lub równoważny
30
szt.
22.
Sól kuchenna spożywcza
300
kg
23
Ziele angielskie torebka 15g
30
szt.
24
Liść laurowy torebka 15 g
35
szt.
25
Mąka pszenna luksusowa typ 550
300
kg
26
Olej jadalny uniwersalny Op. 1 litr
500
szt.
27.
Kasza gryczana 1000 g
24
Kg
28
Makaron wstążka op.0,5 kg
Lubella lub inny równoważny
200
szt
2 9.
Makaron nitka op. 500g
Lubella lub inny równoważny
170
kg
3 0.
Makaron świderki op. 1 kg
Lubella lub inny równoważny
120
szt
31
Koper susz op. 500 g
20
szt
32
Pietruszka susz/ natka / a 500
s
20
szt
33.
Ananasy w puszce 450 g.
200
szt
34
Brzoskwinie w puszce op. Nie mniej jak 450 g.
200
szt.
35
Ziemniaki 9000 kg
36
Ogórek kiszony
180 kg
37
Kapusta kiszona
100 kg
38
Ryż saszetka nie mniej niż 400 g
700 op.
39
Ryż długoziarnisty biały
280 kg
40
Krokiety z mięsem
170 kg
41
Hamburger 100 g. 600 szt.
42 Jaja kurze średnie
2000 szt.
43
Śmietana 30% tł. L
1200l.
44
Śmietana 18% tł. L
150 l.
45
Masło ex. zaw. tł. 82,5%
10 kg
46
Twaróg półtłusty
30 kg
47
Ser żółty półtłusty (Zamojski, Edamski lub równoważny)
40 kg
48 Jogurt naturalny kubek 150 ml.
6000 szt.
Wartość ogólna
Słownie /wartość brutto/……………………………………………………………………………………………………………….
DNIA.....................................................................................................................................................................................
podpis osoby -osób upoważnionych do występowania w obrocie prawnym
Ozn. Spr: SPRz 01/010 ZAŁĄCZNIK DO OFERTY 2.4.
ARKUSZ KALKULACYJNY OFERTY NA ZADANIE Nr V- RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWE
CPV - 15200000-0
pieczątka Wykonawcy
Opis przedmiotu zamówienia
Przewidywana Ilość w okresie objętym zamówieniem
Cena
jednostkowa netto 1 kg Wartość
zamówienia netto
/w zł. /
WA T %
Wartość zamówienia
/w zł./
BRUTTO
Filet z morszczuka
20
Filet z pangi
40
RAZEM WARTOŚĆ
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx
Słownie/ wartość brutto ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
DNIA ………………………………………………………………………………………………………………………..
/podpis osoby -osób upoważnionych do występowania w obrocie prawnym /
Ozn. Spr: SPRz 01/10
ZAŁĄCZNIK DO OFERTY 2.5.
ARKUSZ KALKULACYJNY OFERTY NA ZADANIE Nr VI- DRÓB
CPV 1512000-2
pieczątka Wykonawcy
Opis przedmiotu zamówienia
Przewidywana Ilość w okresie objętym zamówieniem
Cena jednostkowa netto 1 kg
Wartość zamówienia netto
/w zł./
WAT
%
Wartość zamówienia /w zł./
BRUTTO
Filet drobiowy z kurczaka /świeży/
240 kg
Udka świeże
600 kg
Korpusy
1500 kg
Udka wędzone
60 kg
RAZEM WARTOŚĆ
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx
Słownie /wartość brutto/…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
DNIA …………………………………………………………………………………………………………………………….
/podpis osoby -osób upoważnionych do występowania w obrocie prawnym
Ozn. Spr: SPRz 01/10
ZAŁĄCZNIK DO OFERTY 2.6.
ARKUSZ KALKULACYJNY OFERTY
NA ZADANIE Nr VII- MROŻONKI OWOCOWE ł WARZYWNE
CPV-15332400;15331170-9
pieczątka Wykonawcy
Opis przedmiotu zamówienia
Przewidywana Ilość w okresie objętym zamówieniem
Cena jednostkowa netto
Ikg /l szt
Wartość zamówienia netto /w zł./
WAT
%
Wartość
zamówieni a /w zł. /
B R U T TO
Mieszanka warzywna 6 skł.
102 kg
Marchewka
230 kg
Pyzy ziemniaczane z mięsem
350 kg
RAZEM WARTOŚĆ
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Słownie /wartość brutto/...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
DNIA ………………………………………………………………………………………………………………………………
/podpis osoby -osób upoważnionych do występowania w obrocie prawnym /
Ozn. Spr: SPRz 01/10
ZAŁĄCZNIK DO OFERTY 2.7.
ARKUSZ KALKULACYJNY OFERTY NA ZADANIE Nr VIII- PRODUKTY MĄCZNE
CPV 15851000-8
pieczątka Wykonawcy
Opis przedmiotu zamówienia
Przewidywana Ilość w okresie objętym zamówieniem
Cena jednostkowa netto Ikg /l szt
Wartość zamówienia netto
/ w zł. /
W AT
%
Wartość zamówienia
/w zł./
BRUTTO
Pierogi z truskawkami
180 kg
RAZEM WARTOŚĆ
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxx
Słownie /wartość brutto/..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Dnia……………………………………………………………………………………………………….
/podpis osoby -osób upoważnionych do występowania w obrocie prawnym / - arkusz_20100819.doc
- formularz_20100819.odt
Załącznik Nr 1 do SIWZ
miejscowość, data/ ………………………………
pieczęć firmowa wykonawcy z adresem
firmy i nr telefonu/faksu /
Ozn. Spr: SPRz 01/10
FORMULARZ OFERTOWO – CENOWY
Niniejszym oświadczamy, że w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na
dostawę produktów spożywczych na zaopatrzenie stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. Gen Józefa Bema w Rzekuniu, ul. Nowa 7, z podziałem na zadania od nr 1 do 7, ofertę przetargową składa:
......................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................
(nazwa wykonawcy/ów)
NIP : ………………………….. REGON : …………………………………
Tel. : …………………………... Fax : …………………………………
Niniejsza ofertę przetargowa składamy we własnym imieniu/jako partner konsorcjum
zarządzanego przez:
.........…………………….……………….........................................................................………
.........…………………….……………….........................................................................………
(nazwa)
NIP : ………………………….. REGON : …………………………………
Tel. : …………………………... Fax : …………………………………
NA ZADANIE Nr I – PIECZYWO
Oferujemy :
Wartość oferty netto wynosi: ................................. zł
(słownie:.....................................................................................................................................)
Wartość oferty brutto wynosi: ................................ zł
(słownie:.....................................................................................................................................)
Szczegółowe wyliczenie wartości (z podaniem stawek i wartości podatków) przedmiotu
zamówienia stanowi załącznik nr 2.1.
( podpis i pieczątka Wykonawcy
lub osoby upoważnionej )
(niepotrzebne skreślić)
NA ZADANIE Nr II – MIĘSO JADALNE, SUROWCE RZEŹNE I WYROBY
WĘDLINIARSKIE
Oferujemy:
Wartość oferty netto wynosi: ................................ zł
(słownie:.....................................................................................................................................)
Wartość oferty brutto wynosi: ................................ zł
(słownie:....................................................................................................................................)
Szczegółowe wyliczenie wartości (z podaniem stawek i wartości podatków) przedmiotu
zamówienia stanowi załącznik nr 2.3.
................................................................................
( podpis i pieczątka Wykonawcy lub osoby
upoważnionej )
(niepotrzebne skreślić)
2
NA ZADANIE Nr III - ARTYKUŁY SPOZYWCZE
Oferujemy:
Wartość oferty netto wynosi: ................................ zł
(słownie:.....................................................................................................................................)
Wartość oferty brutto wynosi: ................................ zł
(słownie:.....................................................................................................................................)
Szczegółowe wyliczenie wartości (z podaniem stawek i wartości podatków) przedmiotu
zamówienia stanowi załącznik nr 2.4.
.................................................................................
( podpis i pieczątka Wykonawcy lub osoby
upoważnionej )
(niepotrzebne skreślić)
NA ZADANIE Nr IV- RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWE
Oferujemy:
Wartość oferty netto wynosi: ................................ zł
(słownie:
....................................................................................................................................................)
Wartość oferty brutto wynosi: ................................ zł
(słownie:
....................................................................................................................................................)
Szczegółowe wyliczenie wartości (z podaniem stawek i wartości podatków) przedmiotu
zamówienia stanowi załącznik nr 2.5.
................................................................................
.
( podpis i pieczątka Wykonawcy lub osoby
upoważnionej )
(niepotrzebne skreślić)
3
NA ZADANIE Nr V- DRÓB
Oferujemy:
Wartość oferty netto wynosi: ................................ zł
(słownie:.....................................................................................................................................)
Wartość oferty brutto wynosi: ................................ zł
(słownie:.....................................................................................................................................)
Szczegółowe wyliczenie wartości (z podaniem stawek i wartości podatków) przedmiotu
zamówienia stanowi załącznik nr 2.6.
................................................................................
.
( podpis i pieczątka Wykonawcy lub osoby
upoważnionej )
(niepotrzebne skreślić)
NA ZADANIE Nr VI- MROŻONKI OWOCOWE I WARZYWNE
Oferujemy:
Wartość oferty netto wynosi: ................................ zł
(słownie: ....................................................................................................................................)
Wartość oferty brutto wynosi: ................................ zł
(słownie: ...................................................................................................................................)
Szczegółowe wyliczenie wartości (z podaniem stawek i wartości podatków) przedmiotu
zamówienia stanowi załącznik nr 2.7.
................................................................................
.
( podpis i pieczątka Wykonawcy lub osoby
upoważnionej )
(niepotrzebne skreślić)
4
NA ZADANIE Nr VII- PRODUKTY MĄCZNE
Oferujemy:
Wartość oferty netto wynosi: ................................ zł
(słownie.......................................................................................................................................)
Wartość oferty brutto wynosi: ................................ zł
(słownie:.....................................................................................................................................)
Szczegółowe wyliczenie wartości (z podaniem stawek i wartości podatków) przedmiotu
zamówienia stanowi załącznik nr 2.8.
................................................................................
.
( podpis i pieczątka Wykonawcy lub osoby
upoważnionej )
Oferujemy sukcesywne dostawy od dnia podpisania umowy do 25 czerwca 2010 roku
Termin płatności za wykonaną dostawę wynosi 30 dni od daty otrzymania faktury.
Akceptujemy warunki umowy, zgodnie ze Wzorem stanowiącym załącznik nr 4 do
Specyfikacji Istotnych
Warunków Zamówienia.
Oświadczam/y/ , że wykonanie zamówienia Zamierzam/y/ realizować :
-osobiście ,
-przez podwykonawców , którym powierzę wykonanie następującą część/ci, zamówienia ,
która będzie dotyczyła / podać którą część/ci /
......................................................................................................................................................
( niepotrzebne skreślić )
................................................................................
( podpis i pieczątka Wykonawcy lub osoby
upoważnionej )
W przypadku wyboru naszej oferty do realizacji w/w zamówienia publicznego umowa ze
strony Wykonawcy będzie podpisana przez :
......................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................
( podać imiona i nazwiska oraz stanowiska )
Należność z tytułu wykonania umowy należy przekazać na:
......................................................................................................................................................
( podać nazwę banku i numer rachunku bankowego )
Oświadczamy, że zapoznaliśmy się ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia i nie
wnosimy do niej zastrzeżeń oraz zdobyliśmy konieczne informacje potrzebne do właściwego
wykonania zamówienia.
(niepotrzebne skreślić)
................................................................................
( podpis i pieczątka Wykonawcy lub osoby
upoważnionej ) - formularz_20100819.doc
- umowa_20100819.odt
Ozn. Spr: SPRz 01/10
Załącznik Nr 3 do SIWZ
UMOWA DOSTAWY zawarta w Rzekuniu w dniu ................... ....................................., pomiędzy:
Szkołą Podstawową im. Gen. Józefa Bema w Rzekuniu, ul. Nowa 7 07-411 Rzekuń
telefon: 029 761 01 34, Regon : 000640900 NIP – 758 – 19 – 46 - 885
zwanym w treści umowy Zamawiającym, reprezentowanym przez
Dyrektora Szkoły – Marka Podolaka
A.
.....................................................................................................................................................
zwanym dalej “ Wykonawcą ”.
Umowa została zawarta w wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w
trybie przetargu nieograniczonego i wyboru Wykonawcy.
§ 1
1.Wykonawca zobowiązuje się do sprzedania i dostarczania , a Zamawiający do odbioru
i nabycia artykułów spożywczych w asortymencie i ilości określonych w zadaniu nr……wg.
dokumentów przetargowych to jest w specyfikacji istotnych warunkach zamówienia i ofercie
Wykonawcy z dnia …..……….. …………………….
2.Dostawy będzie realizować sukcesywnie a rozmiar i częstotliwość pojedynczych dostaw
wynikać będą z każdorazowego zamówienia Zamawiającego składanego bez ograniczeń co
do częstotliwości zamówień, asortymentu oraz ilości zamówionego towaru w granicach
zakreślonych SIWZ
§ 2
1.Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi jakości zdrowotnej zgodnie
z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia /Dz.U.Nr 171
poz.1225/
§ 3
1.Artykuły spożywcze dostarczane będą na podstawie telefonicznych zamówień składanych
przez Zamawiającego z dziennym wyprzedzeniem przed terminem dostawy.
2.Dostawy zamówionego towaru następować będą transportem Wykonawcy na jego koszt
i ryzyko do magazynu spożywczego Szkoły Podstawowej w Rzekuniu, ul. Nowa 7
§4
Zamawiający ma prawo w szczególnych okolicznościach korygować zamówienie na 2
godziny przed terminem dostawy.
§ 5
1.Otrzymane zamówienie zobowiązuje Wykonawcę do jego wykonania. W razie braku
możliwości wykonania zamówienia, Wykonawca obowiązany jest zawiadomić
Zamawiającego niezwłocznie, najdalej w ciągu 24 godzin od daty otrzymania
zamówienia.
2.W razie braku możliwości wykonania zamówienia przez Wykonawcę, ewentualne
dodatkowe koszty poniesione przez Zamawiającego w związku z awaryjnym zakupem
artykułów spożywczych u innego Dostawcy ponosi Wykonawca będący stroną tej umowy.
§ 6
1.Wykonawca obowiązany jest do każdorazowego wystawienia dowodu dostawy, podając
ilość, rodzaj i gatunek dostarczanego towaru.
2.Zamawiający każdorazowo sprawdza z dowodem dostawy zgodność przyjmowanej partii
artykułów spożywczych w obecności Wykonawcy lub osoby przez niego upoważnionej.
3.Przyjęcie towaru Zamawiający potwierdza imiennie podpisem pod pieczątką firmową na
dowodzie dostawy, w obecności Wykonawcy lub osoby przez niego upoważnionej.
§ 7
W przypadku stwierdzenia przy przyjmowaniu towaru wad jakościowych lub ilościowych
artykułów spożywczych Zamawiający winien na odwrocie dowodu dostawy podać ilość i
gatunek oraz przyczynę nieprzyjęcia wadliwego towaru. Zakwestionowany towar winien być
przez Wykonawcę zabrany z powrotem na jego koszt.
§ 8
1.W przypadku zaistnienia kwestii spornej co do jakości artykułów spożywczych lub
przydatności tego towaru do konsumpcji, Zamawiającemu przysługuje prawo zwrócenia
się o przeprowadzenie ekspertyzy do jednostki prowadzącej zawodowo takie badania.
2.Koszt ekspertyzy pokrywa dostawca, o ile ekspertyza potwierdzi złą jakość
zakwestionowanego towaru. Zakwestionowane artykuły spożywcze powinny być wyłączone ze spożycia do czasu rozstrzygnięcia o ich przydatności.
§ 9
1.Wykonawca wystawia fakturę VAT na każdą dostarczona partię artykułów spożywczych.
2.Zamawiający płaci należność według wartości wystawionych faktur przez Wykonawcę
przelewem na konto .................................................................................................................,
po otrzymaniu towaru , w terminie 30 dni od daty otrzymania faktury.
3.Za zapłatę należności przyjmuje się datę obciążenia rachunku Zamawiającego.
§ 10
1. Cena transakcyjna towaru wynosi odpowiednio:
1) zadanie – …..……….zł netto, ……… zł brutto (słownie: ...……………………………………
……………………………………………………………………………………………………...)
§ 11
1.Cena dostarczanego towaru może wzrosnąć do wysokości wskaźnika cen towarów i usług
konsumpcyjnych ogłaszanych przez Prezesa GUS w Monitorze Polskim .
2.Cena towaru , po dokonanej zmianie, nie może być wyższa od cen hurtowych
obowiązujących na rynku lokalnym .
3.Wykonawca zapewnia, że w przypadku obniżki cen na towary objęte niniejszą umową, dostosuje swoje ceny do cen aktualnie obowiązujących na lokalnym rynku, które nie będą wyższe od cen hurtowych.
§ 12
Zamawiający zastrzega sobie prawo do wyrywkowego dokonywania rozeznania cen.
§ 13
1. Strona, która nie wykonała zobowiązania lub wykonała je nienależycie, zobowiązana jest
do zapłaty kar niżej wymienionych i wynagrodzenia rzeczywistej szkody, jeżeli szkoda ta
jest wyższa od kary.
2. Jeżeli Wykonawca nie dotrzyma terminu dostawy, Zamawiający będzie miał prawo żądać
kary umownej w wysokości 0,2 % wartości niewykonanej partii dostawy, za każdy dzień
zwłoki.
3. W przypadku odstąpienia przez Zamawiającego od umowy z winy Wykonawcy,
Wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną w wysokości 10% wartości umowy.
4. W przypadku dostarczenia art. spożywczych posiadających wady jakościowe lub braki
ilościowe, Wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną w wysokości 10% wartości
partii towaru z wadami.
§14
Integralną częścią umowy jest oferta przetargowa Wykonawcy i specyfikacja istotnych
warunków zamówienia.
§ 15
Wykonawca nie ma prawa przekazywania osobom trzecim wierzytelności wynikającej z
niniejszej umowy.
§ 16
1.Umowa niniejsza zawarta jest na okres od 06 września 2010 do 25 czerwca 2011 roku.
§ 17
1. Niedopuszczalne są zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na
podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy , chyba że konieczność zmian wynika z
okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub zmiany te są
korzystne dla zamawiającego.
2. W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie
leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy,
zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o tych
okolicznościach.
3.Zmiany umowy, dla swojej ważności ,wymagają formy pisemnej.
§ 18
W sprawach nieuregulowanych niniejszą umową , zastosowanie mają przepisy ustawy z dnia
29 stycznia 2004 roku -Prawo zamówień publicznych, a w przypadku braku uregulowań
w niej zawartych – przepisy kodeksu cywilnego.
§19
Ewentualne spory wynikłe z wykonania umowy dostawy, będą poddane rozstrzygnięciu
sądom , właściwym dla miejsca siedziby zamawiającego.
§20
Niniejsza umowa sporządzona została w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach po jednym
dla każdej ze stron.
WYKONAWCA ZAMAWIAJĄCY - umowa_20100819.doc